Ajťák Martin: V Nastav.IT je skvělá parta. Od uklízečky až po šéfa

Když Martin v červenci 2021 nastoupil do Nastav.IT na pozici IT specialisty, byl plný očekávání. A ta se do puntíku naplnila. „Parta je tu neskutečná, společně tvoříme skvělý tým, a to jak v práci, tak ve volném čase. Občas si zajdeme například na bowling,“ říká Martin v rozhovoru pro náš blog. Co ho na práci nejvíc baví a jaké dovednosti jsou podle něj pro IT technika důležité? 

Martin Midrla vizitka

Martine, mohl by ses nám na úvod představit?

Ahoj, jsem Martin Midrla, mám rád lidi, zábavu, běh a samozřejmě informační technologie.

Co tě na práci v tomto odvětví nejvíc baví?

Na IT mě baví a fascinuje ta rozmanitost. Je tu tolik věcí, které se člověk učí a ve kterých se může pořád posouvat.

Jak vypadá tvůj typický pracovní den v roli ajťáka?

Vstávám brzo do posilky, kolem osmé to pálím buď na centrálu, nebo rovnou k zákazníkovi. A pak to začne. U nového klienta provádíme audit a u stávajícího čekám přidělený požadavek od dispečera, který naši práci řídí. Většinou se jedná o práci s kamerami, routery, počítači nebo servery.

Jaký nejtěžší nebo nejzajímavější případ jsi řešil?

Každý den je výzva a zajímavých případů je nespočet. Když migrujete virtuální server velké společnosti, je nutné se soustředit na každý klik.

S čím si zaměstnanci v rámci IT často neví rady?

Tohle je paradox. Některé úkony, které lidi nemají rádi, si prostě nechtějí pamatovat a tvrdí nám, že je nikdy (minulý týden) nedělali. 🙂

Co se týče IT, v čem má většina firem mezery? 

Drtivá většina firem si myslí, že jejich IT se nemůže stát cílem útoků. Mají slabou nebo žádnou vstupní bránu, základní firewall a zastaralá zařízení (hardwarově i softwarově). Posledním, ale nejdůležitějším článkem firemního IT je samotný uživatel. Není-l proškolený, nebo pokud má nastavená neadekvátní práva, stává se pro firmu velkým rizikem.

Co ty a tvoje práce pro Nastav.IT, jsi spokojený? 

Práce v Nastav.IT mě hodně baví, je to skvělá společnost s obrovským zázemím. Člověk se toho hodně naučí a díky skvělým kolegům a šéfům je radost chodit do práce. Bez ironie, vážně!

Proč je podle tebe výhodné spolupracovat s Firemními ajťáky?

Je to skvělá příležitost nechat profesionály nahlédnout do IT ve firmě. Díky jejich analýze si můžete naprosto nezávisle přečíst, v jakém stavu je vaše síť, servery, kamery nebo Wi-Fi síť.

Proč by si měl tvůj potenciální kolega vybrat práci u Nastav.IT?

Když jsem si tuhle práci vybíral, ještě jsem netušil, jak se tu budu mít dobře. Máme tu perfektní partu – od uklizečky až po šéfa. Nic tu není problém, opravdu nic. Jestli jste na pochybách, pojďte to zkusit.

Jaké dovednosti jsou podle tebe pro práci IT technika důležité? 

Pečlivost, houževnatost a trpělivost. To stačí, zbytek přijde sám.

Jak trávíš čas po práci? Souvisí tvé koníčky s prací?

Většinou trávím volný s rodinou, často sportuji nebo podnikám výlety na motorce.

Jaká je u Firemních ajťáků parta kolegů?

Parta je tu neskutečná, společně tvoříme skvělý tým, a to jak v práci, tak ve volném čase. Občas si spolu zajdeme například na bowling.

Přidáš se do party Nastav.IT? 

Chceš podobně jako Martin pomáhat firmám i běžným lidem s IT technikou a navrhovat pro ně skvělá IT řešení? Přidej se do naší party. O svých zkušenostech nám můžeš kdykoliv napsat na [email protected].

Těšíme se na tebe!

60 minut konzultace zdarma

Hledáte parťáka pro konzultaci IT projektu?

Pojďme na to