Vyplatí se vaší firmě nakoupit repasované počítače? Poradíme

Rádi byste svým zaměstnancům pořídili kvalitní počítače nebo notebooky, ale nechce se vám utrácet statisíce za nová zařízení? Řešením je nákup repasovaných kusů. Na následujících řádcích vám prozradíme, jestli se firmě repasované počítače vyplatí, jak jsou spolehlivé nebo jaké mají cenovky oproti novým PC.

Ať už provozujete velkou firmu se stovkami zaměstnanců, nebo malý startup, shánění počítačů a notebooků se časem nevyhnete – původní zařízení zkrátka jednoho dne vypoví službu a bude je třeba nahradit jinými.

Je ale lepší sáhnout po nových strojích, nebo vsadit na repasované?

POMOC S VÝBĚREM REPASOVANÝCH PC

Co jsou repasované počítače

Jako repasovaný počítač/notebook se označuje již použité zařízení (většinou jen mírně a krátkodobě použité), které prošlo profesionální kontrolou výrobce a které bylo tímto výrobcem následně uvedeno zpátky do prodeje, avšak za výrazně nižší cenu.

Repasované počítače jsou 100% funkční, stejně kvalitní a spolehlivé jako nové kusy a připravené k pravidelnému používání. To je velký rozdíl oproti PC a notebookům z bazarů, u nichž kupující nemá jistotu, že je zařízení v tak dobré kondici, jak tvrdí prodávající.

Na repasování putují například firemní počítače, které daný podnik přestal po krátké době využívat. Stejně tak se repasují PC vystavovaná na prodejnách výrobců.

Výhody repasovaných PC aneb hodně muziky za málo peněz

Jednoznačně největší výhodou repasovaných PC a notebooků je jejich mnohonásobně nižší cena. Pořídíte je o desítky procent levněji než nová zařízení, což při nákupu více počítačů do firmy znamená úsporu v řádech desetitisíců až statisíců korun. Repasy mají ale i další výhody:

  • Na rozdíl od PC z bazaru máte jistotu, že jsou 100% funkční.
  • Jejich pořízením šetříte přírodu.
  • Můžete do firmy pořídit i PC a notebooky, po kterých byste se za normálních okolností nekoukali (kvůli vysoké ceně). 

Repasované počítače jsou ideální na kancelářskou práci

Spokojený pán s repasovaným notebookem

Potřebujete-li kvalitní zařízení pro sebe nebo své zaměstnance na běžnou kancelářskou práci, pak je repasovaný PC či notebook vhodnou volbou. 

Pokud však sháníte výkonný počítač, například pro grafiky nebo jiné pracovníky využívající náročný software, vyplatí se pořídit spíš nový kousek. Vždy tedy pečlivě zvažte nároky uživatele na výkon zařízení, a podle toho se rozhodněte, zda sáhnout po novém PC, nebo po repasu.

Které počítače fungují spolehlivě i několik let po repasování? Například ty od značek Apple, Lenovo, Dell, Fujitsu HP nebo Asus.

Na co se zaměřit při výběru repasovaného PC a notebooku

Nákup většího množství počítačů a notebooků do firmy bývá investice ve statisících (někdy i milionech) korun, takže byste měli postupovat systematicky a neunáhlit se. Rozhodnete-li se pro repasovaná zařízení, soustřeďte se především na toto:

  • Repasované počítače a notebooky nakupujte od prověřených výrobců a prodejců, kteří se na repasování dlouhodobě specializují. Dobrý vodítkem jsou například recenze dosavadních zákazníků.
  • Zjistěte, jak probíhá reklamace u výrobce/prodejce, od kterého plánujete repasovaný zařízení koupit.
  • Ujistěte se, že se na repasované počítače a notebooky nabízené výrobcem/prodejcem vztahuje dvouletá záruka.
  • U notebooků se zajímejte o stav opotřebení baterie.

Čím více informací o prodávajícím a úrovni jeho repasovaných zařízení s předstihem zjistíte, tím lépe. Nebudete přece kupovat zajíce v pytli. 

Pokud s výběrem prodejce a počítačů nechcete ztrácet čas, obraťte se na naše firemní ajťáky. Ti za vás nákup repasů kompletně vyřeší.

Vyplatí se tedy do firmy pořídit repasy? slečna s repasovaným notebookem

Když najdete spolehlivého prodejce a zároveň sháníte počítače či notebooky především na kancelářskou práci, pak nákup repasovaných zařízení rozhodně stojí za zvážení. 

Repasy vytrhnou trn z paty hlavně začínajícím firmám s menším rozpočtem, které si nemohou dovolit investovat do nákupu nových PC.

Firemní ajťáci mají s repasovanými zařízeními léta zkušeností a poradí vám, jak sáhnout po těch nejlepších. Zároveň vám pomohou se rozhodnout, zda jsou pro vás nyní vhodnější nová zařízení, nebo repasovaná.

Napište nám přes kontaktní formulář, nebo kdykoliv volejte na číslo 720 939 789.

60 minut konzultace zdarma

Hledáte parťáka pro konzultaci IT projektu?

Pojďme na to